Peyrassol

Geniet van de beste Provencaalse Rosé wijnen!

Eeuwenoud wijndomein gestart door de Orde van de Tempeliers.

Peyrassol

Een rijke historie; een landgoed met eeuwenoude geschiedenis.

Nog lang voordat ze een van de beste Rosé wijnen in de hele Provence produceerde is er een hele geschiedenis aan vooraf gegaan. Het begint allemaal in 1204 toen de graaf van de Provence het landgoed schonk aan de Orde van de Tempeliers. En hiermee start het begin van de wijnbouw. In de archieven van Marseille zijn documenten gevonden dat de eerste wijnen (overigens geen rosé)  uit 1256 stammen.

Nadat de Orde van Tempeliers en later de orde van de Ridders van Malta de wijngaarden eeuwenlang hebben onderhouden komt het in handen van  de familie Rigord . In 2001 verkopen zij het domein aan Philippe Austruy, een wijnliefhebber, die meerdere wijnbedrijven tot een hoger niveau heeft gebracht.

Het landgoed bevat 850 hectare grond waarvan 92 met wijngaarden, gelegen op 220 tot 350 meter boven de zeespiegel in de uiteinden van het Massif des Maures. Door de gunstige ligging  percelen worden de percelen beschermt tegen de vochtige zeewinden en krijgen genoeg verkoeling krijgen door de hoogte.

Het veelzijdige terroir van de wijngaarden bestaat uit vlakke percelen en hellingen met rotsachtige klei-kalksteenbodems, omringd door kurkeikenbossen, olijfbomen en kreupelhout.

Al met al een prachtig landgoed met een rijke historie met een passie voor wijn.

 

Wijnen van het wijnhuis:

Neem contact op

Wilt u meer informatie over een specifieke wijn, wijnhuis, proeverij of een heeft u een andere vraag?

Bel of mail mij voor aanvullende informatie.