Witte wijn

Witte wijn is favoriete in de zomer als aperitief op een zonnige dag op het terras. Tijdens het diner bij een frisse salade of visgerechten. Toch kan witte wijn je misleiden, de kracht van een druif samen met de opvoeding kan zeer verrassend uit de hoek komen. Dan blijkt je voorkeur ineens bij een houtgerijpte witte Garnacha of nog uitdagender een wijn gemaakt van Cortese en Chardonnay op hout vergist. Zo kan witte wijn een volledig vijf gangen diner begeleiden zonder dat je een rode mist.

Witte wijn

Beaujolais Blanc

 11.98  10.99 per fles

0,75 liter – Frankrijk – Beaujolais – 100% Chardonnay

Witte Beaujolais wijnen zijn zeldzaam, er zijn maar een paar wijndomeinen die de Chardonnay druif verbouwen, waaronder Jean François Pegaz.

De kleur van deze beaujolais is licht goud met een heerlijke geur van citrusvruchten en witte bloemen. Verfijnd groen fruit en lichte Citrus  in de smaak met een zeer aangename lange afdronk.

Blanca

 8.45  5.80 per fles

0,75 liter – Spanje – Montsant –  100% witte Garnacha

Heerlijk zachte witte wijn met veel perzik en witte bloemen.

Chardonnay 2018

 8.75 per fles

0,75 liter – Italië – Puglia – 100% Chardonnay

Heerlijke fruitige Chardonnay met geur van appel, ananas.

 

Gavi

 11.50 per fles

0,75 liter – Italië – Piemont – 100% Cortese

Dit is een geweldig GAVI! De ligging van de wijngaarden maakt dat de druif elk jaar weer topwijnen levert.

Elegante, harmonieuze wijn. Geur van witte bloemen, citrus. Frisse wijn, droog met aangenaam zacht wit fruit van peer, witte bloemen en citroen.

Gewürztraminer DOC 2018

 11.50 per fles

0,75 liter – Italië – Trentino – 100% Gewürztraminer

De zeer aromatische Gewürztraminer groeit al eeuwenlang in Trentino. Zijn oorsprong ligt in het plaatsje Tramin.

Intens goud van kleur, het parfum is bloemig en zoet met veel lychee in de neus, mooi in balans en de smaak is vol en harmonieus. Een heerlijke droge witte wijn met een zeer elegant zoetje.

LaLaurie Sauvignon Blanc

 6.45 per fles

0,75 liter – Frankrijk – Languedoc – 80% Sauvignon blanc/ 20% Muscat

Frisse fruitige wijn met aroma’s van citrusvruchten (citroen, grapefruit) en vleugje Lychee en rozen. De wijn is mooi in balans, heeft het fruitige frisse van Sauvignoon blanc en het aromatisch van de Muscat druif.

Koud serveren  6 tot 8 graden

Les Demoiselles

 12.98  11.50 per fles

0,75 liter – Frankrijk – Beaujolais – 100% Chardonnay

Witte Beaujolais wijnen zijn zeldzaam, er zijn maar een paar wijndomeinen die de Chardonnay druif verbouwen, waaronder Jean François Pegaz.

De kleur van deze beaujolais is goud met een heerlijke geur van lindebloesem, honing en lichte hint van toast en citrus. De smaak is verfijnd,  vol met een aangename afdronk.

Müller Thurgau DOC 2018

 9.30 per fles

0,75 liter – Italië – Trentino – 100% Müller Thurgau

Heldere strogele kleur. In de neus is het aangenaam aromatisch, fruitig met bloemige hints en tonen van salie. Fris en sappig in de mond.

Pinot Bianco 2018

 10.75 per fles

0,75 liter – Italië – Trentino – 100% Pinot Bianco

Een jonge maar complexe wijn die opvalt door elegantie en frisheid.De neus is zacht fruitig, licht bloemig en mineraal. De smaak is vol en aanhoudend, met een goede zuurgraad en sappigheid.

Pinot Gris

 11.00  8.98 per fles

0,75 liter – Frankrijk – Elzas – 100% Pinot Gris

Licht droge pinot gris met in de geur wat noten,  rokerig en iets gebrande hazelnoot. Sappig, wit fruit en een botertje in de smaak.

15