Tawny 20 years old

 65.00 per fles

0,75 liter – Portugal – Douro – Touriga Franca/Tinta Roriz/Tinta Amerela/Tinta Barroca (aangevuld met een mix van oude druivenranken van gemiddeld meer dan 70 jaar)

Nu verkrijgbaar in prachtige geschenkverpakking (zolang de voorraad strekt)

Goudkleurige met mahoniehout reflecties, verleidt deze hoogwaardige Tawny onmiddelijk met de complexiteit van zijn aroma’s aan krenten, zoethout, kaneel, gekonfijte citrusvruchten, koffie, cashewnoten, karamel & noten. Fluweel zacht en harmonieus van smaak, complex, zeer smakelijk, prachtig in balans meteen lange, rijke en heldere afdronk.

De Port is nu op dronk, maar kan nog met gemak 20 jaar liggen onder de juiste omstandigheden.

Serveer de Port niet te warm, rond de 10-12 graden.

Awards:
Marcelo Copello 95 points |Livits Goda 91 points/
Jancis Robinson 17/Wine Enthusiast | 94 points

 

Wijnbereiding

Zeer traditioneel, de druiven worden  geperst met de voeten in stenen granieten tanks die bekend staan als lagares. Deze eeuwenoude techniek produceert nog steeds de beste Port.  de Port rijpt in 'Pipas' , dit zijn grote houten vaten van 600 liter. De Port is een blend van meerdere jaargangen met een gemiddelde  leeftijd van 20 jaar;  de wijnranken waar de Port van gemaakt wordt zijn gemiddeld ouder dan 70 jaar.

Lekker bij:

Wij drinken Port graag bij een kaasplankje, maar deze Port kan ook fantastisch smaken bij een aperitief met geitenkaas op toast. Ook heerlijk bij Zwezerik of een kip tajine met gekonfijte citroenen.  Als dessert begeleidt hij makkelijk een praline chocoladetaart

Quinta Da Côrte

Additional information

Land

Wijnstreek

Prijs

hoger dan € 30.00

Smaakprofiel

Complex & Rijk

Gerelateerde wijnen

Tawny 10 years old

 38.50 per fles

0,75 liter – Portugal – Douro – Touriga Franca/Tinta Roriz/Tinta Amerela (aangevuld met een mix van oude druivensoorten)

Nu verkrijgbaar in prachtige geschenkverpakking (zolang de voorraad strekt)

Uitmuntende amberkleurige Tawny. Extreem rijk van smaak, in de mond krachtig, met gedroogd fruit, noten als walnoot en amandel, vijg, kruiden en hints van chocolade  met een zeer aangename lange vasthoudende afdronk.Tannine ‘s zijn fantastisch in balans.

Serveer de Port niet te warm, rond de 10-12 graden.

Awards:
Robert Parker | 90 points/Richard Mayson | 18/20
Jancis Robinson 16.5/Wine Enthusiast | 91 points/Vindouro 2019/Vindouro D’HONRA Prize

 

LBV 2015

 28.50 per fles

0,75 liter – Portugal – Douro – Mix van vele oude druivensoorten

Diep robijnrode LBV van uitmuntende kwaliteit (Ruby) met aroma’s van vers zwart fruit zoals bramen en zwarte bessen, gevolgd door rijpe kersen. De smaak is complex, waarbij cacao en munt opvallen. Vol, rijp en zeer goed uitgebalanceerd en met een lange volhoudende afdronk.

Serveer de Port niet te warm, rond de 12 graden. Deze LBV is nu op dronk, maar wordt compexer en kan zeker nog 10-20 jaar bewaard worden.

Awards:

Finalist 2021 People Choice Wine Adwars/ Magazine Grandes Escolhas 17,5/Bronze
International Wine Challenge 2021/Robert Parker | 90 points