Vecchia Torre

Vecchia Torre is een moderne coöperatie in het Zuid-Italiaanse stadje Leverano, opgericht in 1959.

Vecchia Torre

Vecchia Torre is een moderne coöperatie in het Zuid-Italiaanse stadje Leverano, opgericht in 1959.  Enio Cagnazzo is al meer dan 20 jaar de wijnmaker van Vecchia Torre, met kunde, precisie en nauwkeurigheid volgt hij de wijnboeren gedurende het jaar en houdt toezicht op alle processen van het wijn maken, van de oogst tot het bottelen.

Bedrijven als Vecchia Torre brengen verandering in de markt van zuid Italiaanse wijnen. Zij vergaren door gezamenlijk een coöperatie te starten veel kennis, kunde en nieuwe duurzame voorzieningen om zeer succesvolle wijnen te maken tegen een bijzondere prijs. De belangrijkste druivenrassen zijn de lokale Negro Amaro, Primitivo, (In Amerika bekend als Zinfandel) Trebbiano en Vermentino.

 

Puglia

Het wijngebied Puglia ligt in het uiterste zuiden van Italië, het vormt op de landkaart de hiel en hak van de laars. Met ruim 100.000 ha wijngaard is het een van de grootste wijngebieden van Italië. In de twintigste eeuw bestond de productie echter voornamelijk nog uit bulkwijn van niet al te beste kwaliteit. Het landschap is nogal vlak, de temperatuur kan hier enorm oplopen, de koelte komt van de Middellandse en Ionische zee. De productie betreft veelal rode wijnen, succesvolle rassen als de Negro amaro en de Primitivo zijn toonaangevend. Maar ook de witte wijnen van de Vermentino druif kunnen verrassend goed zijn.

Wijnen van het wijnhuis:

Neem contact op

Wilt u meer informatie over een specifieke wijn, wijnhuis, proeverij of een heeft u een andere vraag?

Bel of mail mij voor aanvullende informatie.