Tenuta Casenuove

Dit prachtig gelegen Tenuta Casenuove maakt de lekkerste pareltjes van de Chianti streek.

Tenuta Casenuove

Tenuta Casenuove ligt in het hart van de Toscane, in het schilderachtige stadje Panzono hoog boven de rivier de Pesa. Fattorria Casenuove  heeft een rijke historie wat wijnbouw betreft. De eerste vermeldingen van Tenuta Casenuove dateren uit de 17e eeuw, maar het is waarschijnlijk veel ouder.

Het tussen Florence en Siena gelegen gebied is een favoriete locatie voor het verbouwen van wijn; de hoogte variërend van 370 tot 490, de ligging tussen de olijfbomen, bossen en de rijke bodem afwisselend  van kalk, klei en galestro schist  bieden de ideale omstandigheden om elegante wijnen van topkwaliteit te maken.

Het is dan ook niet verwonderlijk dat Philippe Austruy gecharmeerd was van dit landgoed en het in 2015 heeft overgenomen. Met hulp van een dynamisch, jong en lokaal team is hij het domein gaan renoveren om zo met het team bekroonde wijnen te produceren.

Sinds 2022 is Tenuta Casenuove volledig gecertificeerd voor biologische wijnbouw.

Toscane

Het wijngebied  Toscane staat voornamelijk bekend om haar Chianti Classico wijnen. Het Toscaanse landschap bestaat uit heuvels en bergen die ideaal zijn voor de wijnbouw. Met name de wijngebieden die hoger gelegen zijn zorgen voor prachtige wijnen. Naast de Chianti Classico heeft Toscane nog meer befaamde wijnstreken;  Brunello di Montalcino, de Vino Nobile de Montepulciano en niet te missen Vernaccia di San Gimignano, welke bekend staat om haar witte wijnen.

Wijnen van het wijnhuis:

Neem contact op

Wilt u meer informatie over een specifieke wijn, wijnhuis, proeverij of een heeft u een andere vraag?

Bel of mail mij voor aanvullende informatie.