Michel Fonné

Het domein van Michel Fonné, bevindt zich in Bennwihr, een eeuwenoud dorpje aan de Elzasser wijnroute.

Michel Fonné

Het domein van Michel Fonné, bevindt zich in Bennwihr, een eeuwenoud dorpje aan de Elzasser wijnroute.  Michel Fonné nam in 1987 het bedrijf over, dat al 6 generaties in de familie is. Daarvoor was hij al een gecertificeerd oenoloog die als gerespecteerd vinificateur in de Champagne werkzaam was. Nu steekt hij het grootste deel van zijn energie in zijn wijnen. De druiven in zijn wijngaarden worden met uiterste zorg met de hand geoogst en vervolgens op traditionele wijze gevinificeerd op zijn domein. Hierbij krijgt hij de hulp van zijn dochters, die in vaders voetsporen treden. Daarnaast is hij ook nog actief als wijnmakelaar en jurylid van de Confrérie St. Etienne. Michel Fonné is gecertifieerd lid van Tyflo. Tyfloleden werken volgens de normen van de International Organisation for Biological and Integrated Control (IOBC) en worden gecontroleerd door Ecotest

Elzas

De Elzas ligt in het noordoosten van Frankrijk tegen de Duitse grens. De Vogezen beschermt het gebied tegen de westenwind en regen, dit leidt tot zonnige zomers en een droge herfst. Hierdoor kunnen de druiven langer rijpen en hebben ze veel suikers. De beste wijngaarden liggen op de steilste hellingen met veel variatie aan bodems door de geologische geschiedenis van de Elzas.

Veel wijnhuizen hebben meerdere kleine percelen met wijnstokken over de Elzas verspreid, hierdoor staan veel wijnmakers voor logistieke uitdagingen tijdens de oogst. Ook omdat druivenrassen op verschillende momenten rijpen. De meerderheid van de wijnen uit de Elzas worden gemaakt van één druivenras. De bekendste druivenrassen van de Elzas zijn; riesling, gewurztraminer, pinot blanc, pinot gris en de muscat.  Door de vele kleine wijnboeren in dit gebied kan de kwaliteit uiteenlopen van de wijn.

Wijnen van het wijnhuis:

No posts to show. Check posts query.

Neem contact op

Wilt u meer informatie over een specifieke wijn, wijnhuis, proeverij of een heeft u een andere vraag?

Bel of mail mij voor aanvullende informatie.