Herdade do Perdigão

Een wijnbedrijf uit het Portugal in het prachtige Alentejo, direct gelegen naast Monforte, een dorp met een zeer rijke geschiedenis daterend uit 1257.

Herdade do Perdigão

Met 40 hectare aan wijngaarden ligt Herdade do Perdigão op een paar kilometer afstand van het centrum van Monforte, een dorp met een zeer rijke geschiedenis daterend uit 1257. De wijnbouw is minstens net zo oud.  De wijngaarden liggen beschut aan de voet van de bergen van Sao Mamede in het hart van de Alentejo. De grond is minder vruchtbaar dan in andere delen van de Alentejo en hierdoor moet de druif harder werken, wat ten gunste is voor de ontwikkeling van de smaak van de druiven en voor de wijn. Het is een dynamisch familiebedrijf (opgericht in 2003) dat vele investeringen heeft gemaakt in de nieuwste technologieën. De naam van het wijnhuis “Perdigão” is vernoemd naar de vogel die onverklaarbaar vaak wordt gezien in dit specifieke gedeelte van de Alentejo.

De regio Alentejo, grofweg het zuidwestelijke deel van Portugal ten noorden van de Algarve, is al sinds de Romeinse tijd een geliefd wijngebied. Nadat het gebied werd getroffen werd door phylloxera, is sinds een paar decennia weer in opkomst. De bodemeigenschappen van de verschillende regio’s, (graniet, kalk, leisteen) het groot aantal zonuren en de juiste druivenrassen zorgen voor kwaliteitswijnen met een traditionele smaak. Heden ten dage gebruiken de wijnmakers modernere wijntechnieken. Het gebied staat niet alleen bekend om zijn wijnen maar ook om de talloze kurkeiken; veel wijnbouwers verbouwen naast wijn ook kurkeiken en olijfolie.

Wijnen van het wijnhuis:

No posts to show. Check posts query.

Neem contact op

Wilt u meer informatie over een specifieke wijn, wijnhuis, proeverij of een heeft u een andere vraag?

Bel of mail mij voor aanvullende informatie.