Cantina D' Isera

Maak kennis met Cantina d'Isera, een wijnbedrijf uit de Trentino.

Cantina D' Isera

Cantina d'Isera werd in 1907 opgericht als Cantina Sociale. Tegenwoordig zijn er circa 150 aangesloten wijnboeren die op de heuvels van Isera in Trentino hun druiven laten groeien in de wijngaarden met basaltbodems, welke zeer geschikt is voor zeer elegante wijnen. De Cantina selecteert vervolgens van alle leden de juiste kwaliteit druiven om prachtige wijnen van te maken.

Cantina d’Isera produceert 60% witte wijnen, voornamelijk mousserende Trentodoc, van druiven uit het zuiden van Trento. Een rode specialiteit is Marzemino, met de eigen herkomstbenaming Marzemino d’Isera Superiore DOC. Deze onderscheidt zich door een elegantere geur en een zilte smaak. Sinds enkele jaren maken ze ook wijn van het plaatselijke rode druivenras Lagrein.

Trentino

Trentino is een wijngebied in Noord-Italië, direct ten zuiden van Alto Adige. De wijngaarden zijn aangelegd op terrassen op hellingen langst het dal. Wijnbouw vindt hier al plaats sinds 1000 jaar voor het begin van de jaartelling. De wijnbouw vindt niet alleen plaats aan de oevers van de rivier de Adige, die van noord naar zuid het gebied doorstroomt, maar ook tot op 750 meter hoogte op de uitlopers van de bergen, waar het veel koeler is. Door het koele bergklimaat bezitten de wijnen een opmerkelijke frisheid, fijne zuren en een zeer zuivere smaak. Lokale druivenrassen zijn de lagrein, marzemino en de teroldego.

Wijnen van het wijnhuis:

Neem contact op

Wilt u meer informatie over een specifieke wijn, wijnhuis, proeverij of een heeft u een andere vraag?

Bel of mail mij voor aanvullende informatie.