Princesa & LBV in exclusieve houten box

 49.95 per fles

Exclusieve giftbox – Portugal – Douro

0,75 liter – Portugal – Douro – LBV Port – Mix van vele oude Portdruiven

Diep robijnrode LBV van uitmuntende kwaliteit (Ruby) met aroma’s van vers zwart fruit zoals bramen en zwarte bessen, gevolgd door rijpe kersen. De smaak is complex, waarbij cacao en munt opvallen. Vol, rijp en zeer goed uitgebalanceerd en met een lange volhoudende afdronk.

Serveer de Port niet te warm, rond de 10 graden.

0,75 liter – Portugal – Douro –  Princesa Douro 15% Touriga Nacional, 10% Tinto Cao, 75% Touriga Franca

Een krachtige en expressieve neus onthult onmiddellijk aroma’s van rood fruit zwarte bessen, vlierbessen,gevolgd door framboos, specerijen en peper. Zeer mondvullende, volle smaak met rode- en zwarte vruchten, cacao, koffie met opmerkelijk gladde, frisse tannines, gevolgd door een vleugje mint. Er is een lange aanhoudende afdronk grote elegantie vertoont.

Zowel de LBV als de Princesa zijn oplegbaar tot 15 jaar!

 

Wijnbereiding

De LBV Port vinificatie is traditioneel; de druiven worden  geperst met de voeten in stenen granieten tanks die bekend staan als lagares. Deze eeuwenoude techniek produceert nog steeds de beste Port.  de Port rijpt in 'Pipas' , dit zijn grote houten vaten van 600 liter. De Port is een blend van meerdere jaargangen met een gemiddelde leeftijd van 10 jaar.

De Princesa rijpt 12 maanden in 225 en 500 liter eenwijnvaten, om te voorkomen dat het fruit te veel smaak uit het hout trekt.

Lekker bij:

Wij drinken Port graag bij een kaasplankje, maar deze Port kan fantastisch smaken bij Kreeft in saus, risotto met scampi, walnoottaart, zelfs bij een praline dessert van chocolade.

De Princesa is ideeal begeleider van volle rijke gerechten als stoofpotje, steak van de BBQ.

 

Quinta Da Côrte

Additional information

Land

Wijnstreek

Gerelateerde wijnen

Solpost 2011

 16.25 per fles

0,75 liter – Spanje – Montsant – 55 % Garnacha 35% Carignan 10 % Cabernet Sauvigonon

Mooie volle granaat rode wijn met een fluweelzachte afdronk en kruidig tintje. In de geur veel zwart fruit bramen, zwarte bessen en kleine hint van balsamico.

Solluna 2016

 15.00 per fles

0,75 liter – Spanje –  Priorat – 55% Garnacha 25% Carignan 20% Merlot

Diepe, intense paarse kleur. Delicate, elegante wijn met een kruidige neus, zacht rood en rijp fruit, toast een subtiele hint van  eucalyptus . De smaak is zacht met fijne tannines. Een uitstekende wijn uit het jaar 2016.