LBV 2015

 28.50 per fles

0,75 liter – Portugal – Douro – Mix van vele oude druivensoorten

Diep robijnrode LBV van uitmuntende kwaliteit (Ruby) met aroma’s van vers zwart fruit zoals bramen en zwarte bessen, gevolgd door rijpe kersen. De smaak is complex, waarbij cacao en munt opvallen. Vol, rijp en zeer goed uitgebalanceerd en met een lange volhoudende afdronk.

Serveer de Port niet te warm, rond de 12 graden. Deze LBV is nu op dronk, maar wordt compexer en kan zeker nog 10-20 jaar bewaard worden.

Awards:

Finalist 2021 People Choice Wine Adwars/ Magazine Grandes Escolhas 17,5/Bronze
International Wine Challenge 2021/Robert Parker | 90 points

 

 

Wijnbereiding

Zeer traditioneel, de druiven worden  geperst met de voeten in stenen granieten tanks die bekend staan als lagares. Deze eeuwenoude techniek produceert nog steeds de beste Port.  de Port rijpt in 'Pipas' , dit zijn grote houten vaten van 600 liter. De Port is geen blend maar Vintage van 2015.

Lekker bij:

Bijna alle desserts van of met chocolade, desserts met noten en/of rozijnen en vijgen.  Maar ook lekker bij Tomme schaapen kaasje en Stilton blauwe kaas.

Quinta Da Côrte

Additional information

Land

Wijnstreek

Gerelateerde wijnen

Tawny 10 years old

 38.50 per fles

0,75 liter – Portugal – Douro – Touriga Franca/Tinta Roriz/Tinta Amerela (aangevuld met een mix van oude druivensoorten)

Nu verkrijgbaar in prachtige geschenkverpakking (zolang de voorraad strekt)

Uitmuntende amberkleurige Tawny. Extreem rijk van smaak, in de mond krachtig, met gedroogd fruit, noten als walnoot en amandel, vijg, kruiden en hints van chocolade  met een zeer aangename lange vasthoudende afdronk.Tannine ‘s zijn fantastisch in balans.

Serveer de Port niet te warm, rond de 10-12 graden.

Awards:
Robert Parker | 90 points/Richard Mayson | 18/20
Jancis Robinson 16.5/Wine Enthusiast | 91 points/Vindouro 2019/Vindouro D’HONRA Prize