Portugal

LBV 2015

 26.50 per fles

0,75 liter – Portugal – Douro – Mix van vele oude druivensoorten

Diep robijnrode LBV van uitmuntende kwaliteit (Ruby) met aroma’s van vers zwart fruit zoals bramen en zwarte bessen, gevolgd door rijpe kersen. De smaak is complex, waarbij cacao en munt opvallen. Vol, rijp en zeer goed uitgebalanceerd en met een lange volhoudende afdronk.

Serveer de Port niet te warm, rond de 12 graden. Deze LBV is nu op dronk, maar wordt compexer en kan zeker nog 10-20 jaar bewaard worden.

Awards:

Finalist 2021 People Choice Wine Adwars/ Magazine Grandes Escolhas 17,5/Bronze
International Wine Challenge 2021/Robert Parker | 90 points

 

 

Monte do Pintor reserva

 23.95 per fles

0,75 liter – Portugal – Alentejo – druif:  Trincadeira/ Aragonez/Cabernet Sauvignon

Een fantastische Reserva (2016) uit de Alentejo streek. De wijn heeft complexe aroma’s van pruimenjam met tonen van specerijen en chocola. De wijn is stevig maar met aangename zachte tannines. De wijn is nu op dronk, maar kan zeker nog een paar jaar rijpen.

Exclusieve giftbox – Portugal – Douro

0,75 liter – Portugal – Douro – LBV Port – Mix van vele oude Portdruiven

Diep robijnrode LBV van uitmuntende kwaliteit (Ruby) met aroma’s van vers zwart fruit zoals bramen en zwarte bessen, gevolgd door rijpe kersen. De smaak is complex, waarbij cacao en munt opvallen. Vol, rijp en zeer goed uitgebalanceerd en met een lange volhoudende afdronk.

Serveer de Port niet te warm, rond de 10 graden.

0,75 liter – Portugal – Douro –  Princesa Douro 15% Touriga Nacional, 10% Tinto Cao, 75% Touriga Franca

Een krachtige en expressieve neus onthult onmiddellijk aroma’s van rood fruit zwarte bessen, vlierbessen,gevolgd door framboos, specerijen en peper. Zeer mondvullende, volle smaak met rode- en zwarte vruchten, cacao, koffie met opmerkelijk gladde, frisse tannines, gevolgd door een vleugje mint. Er is een lange aanhoudende afdronk grote elegantie vertoont.

Zowel de LBV als de Princesa zijn oplegbaar tot 15 jaar!

 

Tawny 10 years old

 36.00 per fles

0,75 liter – Portugal – Douro – Touriga Franca/Tinta Roriz/Tinta Amerela (aangevuld met een mix van oude druivensoorten)

Uitmuntende amberkleurige Tawny. Extreem rijk van smaak, in de mond krachtig, met gedroogd fruit, noten als walnoot en amandel, vijg, kruiden en hints van chocolade  met een zeer aangename lange vasthoudende afdronk.Tannine ‘s zijn fantastisch in balans.

Serveer de Port niet te warm, rond de 10-12 graden.

Awards:
Robert Parker | 90 points/Richard Mayson | 18/20
Jancis Robinson 16.5/Wine Enthusiast | 91 points/Vindouro 2019/Vindouro D’HONRA Prize

 

Tawny 20 years old

 65.00 per fles

0,75 liter – Portugal – Douro – Touriga Franca/Tinta Roriz/Tinta Amerela/Tinta Barroca (aangevuld met een mix van oude druivenranken van gemiddeld meer dan 70 jaar)

Goudkleurige met mahoniehout reflecties, verleidt deze hoogwaardige Tawny onmiddelijk met de complexiteit van zijn aroma’s aan krenten, zoethout, kaneel, gekonfijte citrusvruchten, koffie, cashewnoten, karamel & noten. Fluweel zacht en harmonieus van smaak, complex, zeer smakelijk, prachtig in balans meteen lange, rijke en heldere afdronk.

De Port is nu op dronk, maar kan nog met gemak 20 jaar liggen onder de juiste omstandigheden.

Serveer de Port niet te warm, rond de 10-12 graden.

Awards:
Marcelo Copello 95 points |Livits Goda 91 points/
Jancis Robinson 17/Wine Enthusiast | 94 points

 

6