Gran Clos Priorat

 59.00 per fles

0,75 liter – Spanje –  Priorat – Cariñena- Garnacha

Intens, rijpe en complexe wijn van Gran Clos uit de Priorat streek,  daar waar de beste wijnen worden gemaakt.  Aroma van van rijp rood en zwart fruit (voornamelijk bramen), met aromatische boskruiden. Krachtig in smaak, veel rijp zwart bosvruchten, kruiden met een enrome lange afdronk.

Onze bekroonde wijnen zijn afkomstig van wijnstokken die dagelijks worstelen om te overleven in dichte leisteenbodems op steile hellingen. Hun vrucht biedt een unieke minerale complexiteit die van geen enkele andere plaats op aarde zou kunnen komen en heeft dit gedaan sinds monniken voor het eerst wijnstokken plantten in Priorat in de 12e eeuw.

 

Wijnbereiding

Deze wijn wordt gemaakt van wijnstokken tot 100 jaar oud uit de de wijngaarden van Aubagues, Quisens en Carners. Maceratie vóór de gisting. Daaropvolgende fermentatie en maceratie na fermentatie in kleine roestvrijstalen tanks (1.000 liter). Gemacereerd gedurende 30-35 dagen, zacht persen en 16-18 maanden gerijpt in nieuw Frans eiken.

 

 

Lekker bij:

Gegrild rund- & lamsvlees. Perfect met Serrano hammen &  bij kazen als Parmezaanse kaas, Manchego en Cheddar

Gran Clos

Additional information

Land

Wijnstreek

Smaakprofiel

Intens & Rijk, Krachtig & Stoer

Prijs

hoger dan € 30.00

Gerelateerde wijnen

Solpost Cariñena

 24.95 per fles

0,75 liter – Spanje – Montsant –  100% Cariñena

Complexe volle rode wijn gemaakt van oude wijnstokkken. De wijngaard heeft  een granieten bodem, dit geeft de wijn een mooie frisheid, finesse en zoals een fantastische carinyena hoort te smaken. Dewijn heeft lange tijd op hout gerijpt en heeft een heerlijk vijgenaroma, kruidig met aangenaam rood fruit.