Finca el Puig Priorat

 26.00 per fles

0,75 liter – Spanje –  Priorat -Garnacha, Syrah, Cariñena

Een krachtige wijn met veel expressie, waarin je meteen de geur en smaak van de Priorat herkent.

Rijp gedroogd fruit met frisse tonen van rood fruit als braam en framboos en rijkelijke aroma van boskruid en balsamico met een zeer lange afdronk.

 

Wijnbereiding

De wijn wordt gemaakt van oude wijnstokken tot 60 jaar oud in de Finca el Puig wijngaarden. Na een langdurige fermentatie rijpt de wijn verder op Frans Eiken, waarvan 25% nieuwe 75%in 1 jaar oud Frans eiken vaten tussen 13 en 15 maanden.

 

 

Lekker bij:

Gegrild rund- & lamsvlees. Perfect met Serrano hammen &  bij kazen als Parmezaanse kaas, Manchego en Cheddar

Gran Clos

Additional information

Land

Wijnstreek

Smaakprofiel

Intens & Rijk, Krachtig & Stoer

Prijs

€ 15.00 tot € 20.00

Gerelateerde wijnen

Solpost Cariñena

 24.95 per fles

0,75 liter – Spanje – Montsant –  100% Cariñena

Complexe volle rode wijn gemaakt van oude wijnstokkken. De wijngaard heeft  een granieten bodem, dit geeft de wijn een mooie frisheid, finesse en zoals een fantastische carinyena hoort te smaken. Dewijn heeft lange tijd op hout gerijpt en heeft een heerlijk vijgenaroma, kruidig met aangenaam rood fruit.

 

Gran Clos Priorat

 59.00 per fles

0,75 liter – Spanje –  Priorat – Cariñena- Garnacha

Intens, rijpe en complexe wijn van Gran Clos uit de Priorat streek,  daar waar de beste wijnen worden gemaakt.  Aroma van van rijp rood en zwart fruit (voornamelijk bramen), met aromatische boskruiden. Krachtig in smaak, veel rijp zwart bosvruchten, kruiden met een enrome lange afdronk.

Onze bekroonde wijnen zijn afkomstig van wijnstokken die dagelijks worstelen om te overleven in dichte leisteenbodems op steile hellingen. Hun vrucht biedt een unieke minerale complexiteit die van geen enkele andere plaats op aarde zou kunnen komen en heeft dit gedaan sinds monniken voor het eerst wijnstokken plantten in Priorat in de 12e eeuw.