Camparsi

 12.95 per fles

0,75 liter – Italië – Veneto – druif: Trebbiano

rijs

Een schitterende goudgele kleur, rijke bloemige neus met hints van buxes en geranium, gevolgd door sappige fruitaroma’s ; citroen, knisperende groene appels, licht pepertje en vleugje groene kruiden.  De afdronk is vol met mooie frisse zuren en mineralen.

Awards:

Twice winner of Gilbert and Gaillard gold medal

Wijnbereiding

In de gemeente Fumane, in het Camparsi-gebied, herontdekt Paolo Creazzi een wijngaard, eigendom van zijn grootvader tradiotionele pergola wijnranken van de Trebbiano druif, de wijnranken hebben een gemiddelde leeftijd van 35 jaar.

Eenmaal in de kelder worden de druiven onmiddellijk verwerkt met behulp van "cryomaceration" deze techniek is perfect om de bloemige aroma's te behouden en de intensiteit en complexiteit ervan te vergroten. De wijn wordt vervolgens gerijpt in staal om de frisheid van de wijn te behouden.

Lekker bij:

Heerlijk bij een risotto met groente, voorgerechten met verse vis. Salade van mozzarella, pesto en tomaat.

 

Cà dei Maghi

Additional information

Land

Wijnstreek

Smaakprofiel

Fris & Strak

Prijs

€ 10.00 tot € 15.00, € 15.00 tot € 20.00

Gerelateerde wijnen

Beaujolais Blanc

 11.00 per fles

0,75 liter – Frankrijk – Beaujolais – 100% Chardonnay

Witte Beaujolais wijnen zijn zeldzaam, er zijn maar een paar wijndomeinen die de Chardonnay druif verbouwen, waaronder Jean François Pegaz.

De kleur van deze beaujolais is licht goud met een heerlijke geur van citrusvruchten en witte bloemen. Verfijnd groen fruit en lichte Citrus  in de smaak met een zeer aangename lange afdronk.

Touraine Sauvignon AOC

 8.95 per fles

0,75 liter – Frankrijk –  Loire-Touraine- 100% Sauvignon blanc

Frisse knisperende  witte wijn met een klassiek stuivend aroma van buxus, groene appel, kruisbes en citrus. De wijn is prachtig in balans, mondvullend met heerlijke frisse zuren van citrus en licht exotisch fruit. Zeer aangename wijn tijdens warme dagen.

Deze wijn heeft meerdere onderscheidingen gehad, jaarlijkse vermelding in de Guide Hachette en 300 beste wijnen onder de €10

serveren  8 tot 10 graden

Gavi

 11.50 per fles

0,75 liter – Italië – Piemont – 100% Cortese

Dit is een geweldig GAVI! De ligging van de wijngaarden maakt dat de druif elk jaar weer topwijnen levert.

Elegante, harmonieuze wijn. Geur van witte bloemen, citrus. Frisse wijn, droog met aangenaam zacht wit fruit van peer, witte bloemen en citroen.