A.D.

 18.00 per fles

0,75 liter -Italië – Piedmont –  Cortese/Chardonnay

Strogeel van kleur, intens, rijk aan witte bloemen, kruiden,  toast en fruitige hints; abrikoos, witte perzik die zowel in geur als smaak naar voren komen met een zeer lange afdronk.

A.D. Is  een  volle  wijn verkregen door een blend van Cortese en Chardonnay gerijpt op Eiken vaten, hierdoor krijg je best of both worlds; Cortese, gekenmerkt door zijn minerale frisheid en de de witte bloemensensaties die typerend zijn voor de Cortese combineren met de structuur en complexiteit van de Chardonnay.

De wijn is nu op dronk, maar kan zeker nog rijpen. De wijn ontwikkeld zich gedurende de  jaren.

 

Wijnbereiding

Handmatige oogst in eerste helft van September. Na zeer strenge selectie van de druiven worden de druiven zacht geperst.  Daarna wordt de most fermenteerd in Franse eiken vaten van 500 liter. Na de fermentie verblijft  de wijn nog 10 maanden op hetzelfde vat voor deze gebotteld wordt.

Lekker bij:

Een zeer interessante, uitnodigende wijn en aanbevolen bij warme hors d'oeuvres en rijke visgerechten en zeevruchten. Ook lekker bij geroosterd varken en rijke gerechten met geitenkaas.

Castino Wines

Additional information

Land

Wijnstreek

Smaakprofiel

Intens & Rijk

Prijs

€ 15.00 tot € 20.00

Gerelateerde wijnen

Les Demoiselles

 12.95 per fles

0,75 liter – Frankrijk – Beaujolais – 100% Chardonnay

Witte Beaujolais wijnen zijn zeldzaam, er zijn maar een paar wijndomeinen die de Chardonnay druif verbouwen, waaronder Jean François Pegaz.

Een fantastische nieuwe creatie van Jean François, een licht verfijnde houtgerijpte witte Beaujolais die je doet denken aan een wijn uit zuid gelegen Bourgogne.

De kleur van deze Beaujolais is goud met een heerlijke geur van lindebloesem, honing en lichte hint van toast en citrus. De smaak is zeer verfijnd,  vol met een aangename afdronk.

Solpost blanc

 12.95 per fles

0,75 liter – Spanje – Montsant – 100% witte Garnacha

Prachtige witte wijn gemaakt van 100% garnacha. In de geur, witte bloesem, gevolgd door citrus en tropisch fruit en Frans Eiken.